Sina Theil – Good to be Back Home

0 0
Spread the love
Read Time:2 Minute, 58 Second

Sina Theil komt oorspronkelijk uit Duitsland en begon op 7-jarige leeftijd piano te spelen en liedjes te schrijven; Toen ze op 18-jarige leeftijd de gitaar oppakte, is ze sindsdien uitgegroeid tot een ervaren artiest. Sina verliet Duitsland naar Spanje, waar ze speelde met een lokale Spaanse band en haar eerste demo’s opnam voordat ze uiteindelijk in Dublin aankwam. Hier werd ze een student aan het prestigieuze Music College BIMM. Door haar muzikale opleiding te financieren door in de straten van Dublin te lopen, deed ze waardevolle ervaring op en ontwikkelde ze haar performancevaardigheden als leadzangeres van een rockgroep.

In 2017 begon Sina te werken met Downda Road Productions en scoorde veertien nummer 1 singles plus zeven andere top drie nummers – en dit alles werd bekroond met haar debuutalbum ‘Under Cover’ dat op nummer 1 in de Irish Country Download Charts en nummer 5 in de hitlijsten stond. de algemene Ierse downloadalbums. Momenteel zet ze haar muzikale reis voort als onafhankelijk artiest.
Sina’s nieuwe album ‘Reflections of a Celtic Heart’ (uitgebracht op Downda Road Productions op St. Patrick’s Day) stond op nummer 2 in de Irish Country Album Download Charts en op nummer 3 in de Overall Irish Album Download Charts. Het is beschikbaar op alle grote downloadservices en viert dat ze haar vijfde jaar in Ierland ingaat en een eerbetoon is aan wijlen Liam Clancy.

Op 29 april 2019 won Sina de “Hottest Act in Irish Country Music 2019” Award bij de prestigieuze Hot Country TV awards; eerdere winnaars waren enkele van de meest succesvolle countrymuzieksterren van Ierland, zoals Nathan Carter en Derek Ryan. Haar muziek heeft meer dan 7600 hoorspelen op het eiland Ierland bereikt en haar liedjes zijn ook internationaal gedraaid, op stations in de VS, Nieuw-Zeeland, Canada, Frankrijk, VK, Italië, België en Zuid-Afrika, om
noem er een paar. Ze presenteert ook haar eigen wekelijkse radioshow op Carlow FM.

“I Feel Fine Today” is de laatste release van Sina’s nieuwe album; het stond op nummer 1 in de Irish Country download charts en bereikte nummer 1 in de Irish Country Music Airplay Charts. Het nummer is een vervolg op haar successingle ‘Good to be Back Home’ ft. Sabrina Fallon, die op nummer 1 stond in de Irish Country Download Charts en ook op nummer 1 in de Irish Country Music Airplay Charts voor ca. vier weken en # 9 in de International Irish Country Radio Airplay Charts. Het was ook
het meest gedraaide nummer van alle genres op Midwest Radio gedurende ongeveer twee en een halve week. Bovendien werd ‘Good to be Back Home’ ook overdag gespeeld op Radio 1 van RTE en stond het op de veelgevraagde lijst met ‘RTE-aanbevelingen’. De nieuwe albumtour langs Ierse locaties, waaronder het Royal Theatre Castlebar, Tuar Ard Arts Centre Moate, Central Arts Waterford, Cleere’s (Kilkenny), enz. Moest worden uitgesteld vanwege COVID-19.

Sina’s muziekvideo’s worden regelmatig afgespeeld op Spotlight TV en ze is verschenen in een aantal nationale en lokale perspublicaties, waaronder Irelands ‘toonaangevende beroemdheidstijdschriften RSVP Magazine en VIP Magazine; The Sunday World, The Farmer’s Journal, The Irish World, The Irish Mirror, The Tuam Herald, Irelands ’Eye, de Irish Trucker en vele anderen. Sina wordt gesponsord door gitaarfabrikant Black Sheep Guitars Thailand en een goodwill-ambassadeur voor de in Ierland geregistreerde Charity Touch Ireland. Ze ondersteunt ook de op Achill gebaseerde Kids Cancer Charity Gearoid’s Smile en neemt momenteel nieuwe muziek op en werkt aan haar originele album.
We hopen dat je geniet van Sina’s muziek en haar op social media volgt.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Instagram Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *