JAN VAN EST – “KLEINE JONGEN”

0 0
Spread the love
Read Time:2 Minute, 21 Second

Vrolijk, volks, eigenzinnig en gezellig, dat is Kleine Jongen, het nieuwe album van Jan van Est. Een volwassen album waarmee hij zijn carrière nieuw leven in blaast en zijn muziek een eigen “smoel’ geeft.
Jan van Est is zeker geen onbekende in het volkse circuit, in de periode 2003 – 2006 scoorde hij enkele grote hits en was hij veelvuldig in de landelijke media te zien en te horen. Hij zat in de studio bij Emiel Hartkamp, was te gast bij de TROS Muziekfeesten Op ’t Plein en kreeg steun van Radio 2 en alle regionale en lokale zenders.
Na een periode van muzikale stilte meldde Jan zich in 2010 weer aan het muzikale front met de single “Hé mooie meid’, waarin hij muzikaal werd bijgestaan door Zonzo Basily. De single werd direct opgepakt en Jan had de smaak weer te pakken. Helemaal met de release van DE winterhit van 2010 / 2011; “Een ouderwetse Hollandse winter’ welke maanden lang op de regionale en lokale zenders gedraaid werd.
In de lente van 2011 maakt Jan een groots wonder mee: de geboorte van zijn zoon Jantje. Terwijl de nieuwe single “Latin lady’ gretig aftrek vindt bij de radiozenders vind Jan dat hij een gebaar moet maken naar alle vaders. Op Vaderdag verspreidt hij dan ook de Hazes’ klassieker “Kleine jongen’, die in een compleet nieuw muzikaal jasje is gegoten. De vraag bij fans en radiozenders is naderhand dusdanig groot dat Jan de single digitaal beschikbaar maakt. Jan van Est is vervolgens te gast bij Sterren.nl, het Mega Piraten Festijn, bij RadioNL en alle andere zenders. Het wordt tijd voor een nieuwe CD.

“Kleine jongen’ is een onmiskenbaar volks album, maar tegelijk ook een CD die als geen enkele andere artiest binnen het genre klinkt. Zo zet Jan van Est op “Ik wil weer bij je zijn’ George Michaels “Careless whisper’ volledig naar zijn eigen hand, met zijn zomerse “Latin lady’ zorgt hij voor een opvallende tropische verrassing in de vorm van een Nederlandstalig antwoord op het geluid van Caro Emerald. Een ander goed voorbeeld is “De zon in mijn hart’, een heerlijk vrolijke meezinger en een nummer als “Op de kermis’ koppelt hedendaagse gezelligheid geslaagd aan nostalgische gevoelens.
De 12 tracks tellende plaat is grotendeels geschreven door Kees Tel (oa. Rene Schuurmans, Gerard Joling, Gebroeders Ko), die ook voor de productie tekende. De eerder verschenen singles en de gloednieuwe songs laten horen waar Jan voor staat: feest, het leven, vrolijkheid, de liefde en positiviteit. Voorafgaand aan de release van het album zal de meezinger “De zon in mijn hart’ verschijnen.

Hij heeft de single dus opnieuw uitgebracht en we gaan zien dat het nu wel gaat scoren.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Martino Burger – Het is Voorbij
Next post Bart Heemskerk gaat met ‘Jij’ voor GOUD

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Instagram Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *