SINA THEIL – No Matter the Distance (this Christmas)

0 0
Spread the love
Read Time:3 Minute, 19 Second

Sina Theil komt oorspronkelijk uit Duitsland en begon op 7-jarige leeftijd piano te spelen en liedjes te schrijven; Toen ze op 18-jarige leeftijd de gitaar oppakte, is ze sindsdien uitgegroeid tot een ervaren artiest. Sina verliet Duitsland naar Spanje, waar ze speelde met een lokale Spaanse band en haar eerste demo’s opnam voordat ze uiteindelijk in Dublin aankwam. Hier werd ze een student aan het prestigieuze Music College BIMM. Door haar muzikale opleiding te financieren door op straat in Dublin te lopen, deed ze waardevolle ervaring op en ontwikkelde ze haar performancevaardigheden als leadzangeres van een rockgroep. In 2017 begon Sina te werken met Downda Road Productions en scoorde veertien nummer 1 singles plus 7 andere top drie nummers – en haar albums scoorden op nummer 1 en # 2 in de Irish Country Download Charts. Momenteel zet ze haar muzikale reis als onafhankelijk artiest voort en schrijft ze aan haar derde studioalbum. Haar nieuwste release is een originele kerstsamenstelling genaamd “No Matter the Distance (this Christmas)” die zojuist is opgenomen in de veelgevraagde RTE Radio 1 Irish Christmas Singles 2020- lijst en beschikbaar zal zijn op alle grote download- en streamingdiensten in december. 13e. Het nummer weerspiegelt de vele uitdagingen van dit jaar, waaronder het niet kunnen vieren van Kerstmis zoals we gewend zijn, maar met een positieve boodschap – ongeacht de afstand, je bent hier in mijn hart!​

Sina’s nieuwste album ‘Reflections of a Celtic Heart’ (uitgebracht op Downda Road Productions) stond op nummer 2 in de Irish Country Album Download Charts en op nummer 3 in de Overall Irish Album Download Charts. Het is beschikbaar op alle grote downloadservices en viert haar vijfde jaar dat ze in Ierland woont, en is tevens een eerbetoon aan wijlen Liam Clancy. Het album bevat de succesvolle single “Good to be Back Home” ft. Sabrina Fallon, die op nummer 1 stond in de Irish Country Download Charts en ook op nummer 1 in de Irish Country Music Airplay Charts voor ongeveer. vier weken en # 9 in de International Irish Country Radio Airplay Charts. Het was ook het meest gedraaide nummer van alle genres op Midwest Radio gedurende ongeveer twee en een halve week. Bovendien werd ‘Good to be Back Home’ ook overdag gespeeld op Radio 1 van RTE en stond het op de veelgevraagde lijst met ‘RTE-aanbevelingen’. Bij de laatste prestigieuze Hot Country TV Awards won Sina de “Hottest Act in Irish Country Music 2019” Award; eerdere winnaars waren enkele van de meest succesvolle countrymuzieksterren van Ierland, zoals Nathan Carter en Derek Ryan. Haar muziek heeft bijna 9.000 hoorspelen op het eiland Ierland bereikt en haar liedjes zijn ook internationaal gespeeld, op stations in het VK, de VS, Nieuw- Zeeland, Canada, Frankrijk, Italië, België en Zuid-Afrika, om er maar een paar te noemen. Ze presenteert ook haar eigen wekelijkse radioshow op Carlow FM. Op 16 december zullen Sina & band met speciale gast Billy Condon een exclusief online concert geven, live gestreamd vanuit het Town Hall Theatre in Galway (tickets op www.tht.ie) inclusief veel nummers van haar meest recente album en “Leaving Nancy ”(komt in januari 2021), een heel speciaal, nog niet eerder uitgebracht origineel nummer genaamd“ Never Walk Alone ”en haar originele kerstsingle. Sina’s muziekvideo’s worden regelmatig afgespeeld op Spotlight TV en ze is verschenen in een aantal nationale en lokale perspublicaties, waaronder Irelands ‘toonaangevende beroemdheidstijdschriften RSVP Magazine en VIP Magazine; The Sunday World, The Farmer’s Journal, The Irish World, The Irish Mirror, The Tuam Herald, Irelands ’Eye, de Irish Trucker en vele anderen. Sina wordt gesponsord door gitaarfabrikant Black Sheep Guitars Thailand. Ze ondersteunt ook de op Achill gebaseerde Kids Cancer Charity Gearoid’s Smile. Haar nieuwe EP “Leaving Nancy” komt eind januari 2021 uit en Sina schrijft momenteel ook haar derde studioalbum dat medio 2021 verwacht wordt. We hopen dat je geniet van Sina’s muziek en haar volgt op sociale media (Facebook, Twitter, enz.) Of bekijk haar website op www.sinatheilmusic.com

Helaas is er geen videoclip van.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post NATALIE JEAN – Mistletoe
Next post “Be My Christmas“ is nieuwe kerstsingle van Ben Cramer