Ley and Talavera – Find a Way

0 0
Spread the love
Read Time:3 Minute, 52 Second

https://spinnup.link/383772-find-the-way

Elena Ley werd geboren in Milaan, Italië. Op haar prille leeftijd van twaalf wist ze al waar haar plek in het leven zou moeten zijn: centraal! En dus begon ze haar zangcarrière met muzieklessen in een van de beroemde muziekscholen van Milaan. Ze vormde haar eerste rock-popband “Toys and a Dolly” op 14-jarige leeftijd, toerde door Italië en speelde in disco’s, bars, restaurants en op festivals. Ze won in deze tijd haar eerste prijs als “Shooting Star” in de “Rock Limbiate” muziekwedstrijd en nam haar eerste nummer “Save the best for last” op. Hierna volgden de eerste tv-optredens, onder meer als lid van een koor in een Italiaanse tv-show op Canale 5 en verdere optredens op grotere en grotere podia. In 1993 ging ze studeren in Keulen. Daar vond ze zichzelf muzikaal opnieuw uit: ze werd verliefd op Southern Rock en Country Music met de band “The Groove Box” – een liefde die haar vanaf die dag tot nu is bijgebleven! Ze maakte snel naam in de Duitse countryscene en reisde naar Nashville om haar idolen van dichtbij te leren kennen. Haar talent zou nooit onopgemerkt blijven in Nashville en een “geheime weldoener”, die haar ontdekte tijdens haar eerste tournee in Nashville, gaf haar actieve steun. Hij was degene die optredens voor haar kreeg in de thuisbasis van countrymuziek, haar samenbracht met de lokale beroemdheden van de singer-songwriterscene en haar talent voor het spelen van gitaar opwekte om haar zangtalent aan te vullen. Helaas heeft ze haar weldoener nooit leren kennen … Wel leerde ze Steve Williams kennen, de producer van haar eerste cd “… en ga zo maar door”. In 2005 leerde ze haar bassist en nu echtgenoot Max Mojo Moritz kennen, en samen produceerden ze haar eerste Italiaanse album. “Brividi” werd uitgebracht in 2007. In 2018 verscheen een geremasterde versie met vier nieuwe nummers waarin ze alle teksten zelf schreef. Ze vertellen over liefde, over hartstocht, over verlies. Het nummer “Nell’aria” is opgedragen aan haar vader, die in 2003 aan kanker stierf. In 2008 werkte ze op televisie als tv-presentatrice en zangeres in een Italiaans muziekprogramma en kreeg ze de kans om haar cd “Brividi” te presenteren. In 2013 kwam ze eindelijk aan in Barcelona, ​​Spanje. Daar speelde ze in verschillende bands – altijd op zoek naar nieuwe inspiratie, nieuwe muzikale genres en haar eigen sound. Ze vond eindelijk de juiste mix in haar liedjes tijdens haar tijd in Nashville en ze besloot het album opnieuw op het podium, op de radio en voor fans uit te voeren. Het album bevat enkele van haar eigen nummers: “If you come to me tonight”, “Wish you were here” en het akoestische nummer “Lost”, de originele versie van “Persa” van de “Brividi” CD. “Lost”, haar eigen favoriete nummer op het album dat ze schreef toen ze nog in Nashville was, vertelt over de ups en downs van elke grote liefde, van eeuwige passie en diepe wanhoop – pure emotie, die ze uitdrukt met ontroerende welsprekendheid. In januari 2020 publiceert ze op alle digitale platforms een EP met een liefdeslied in de 4 talen die ze spreekt. Ze schreef de originele jaren geleden in het Duits. De publicatie is uniek omdat ze het lied persoonlijk vertaalt en opneemt in de andere 3 talen die ze beheerst: Engels, Italiaans en Spaans. “Ik hou meer van je” is het ideale thema van Valentijnsdag. 2020 was ook een jaar van nieuw succes, aangezien ze halve finalist was bij de Min Awards (www.premiosmin.com) in Spanje. In september 2020 brengt ze haar eerste akoestische album uit met gitarist en componist Miguel Talavera. “Americana Stories” is een meesterwerk met eigen liedjes, verhalen over liefde, hoop, geluk en verdriet. In november 2020 publiceert ze haar eerste kerstlied ‘You know it – it’s Christmas time’, een ander eigen nummer dat ze schreef met de steun van een andere gitarist en componist. Met dit nummer publiceert ze ook “Find the Way” dat ze met veel passie en pijn schreef na het overlijden van COVID van de huisarts van haar familie in Italië die als vrijwilliger werkte in een ziekenhuis in Milaan. “Ik moet gewoon alleen huilen als ik een vriend verlies …” Met deze single versterkt ze de samenwerking met Miguel Talavera, die optreedt als sologitarist en achtergrondzanger in de nummers. Tegenwoordig werkt Elena aan verschillende projecten als auteur, componist en zangeres, plant ze toekomstige publicaties en oefent ze elke dag met haar stem en gitaar. Elena woont momenteel in Barcelona met haar man Max Mojo Moritz, haar hond Lucky en hun twee katten Jimi en Cyndi.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Instagram Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *