Hurricane Highway – Ride This Road

0 0
Spread the love
Read Time:2 Minute, 56 Second

Er zijn verbazingwekkende dingen gebeurd Hurricane Highway in hun korte paar jaar samen. Van een toevallige ontmoeting in een pub namen zanger Ed Holland en gitarist Kevin Collins in 2014 hun eerste single ‘Your Man’ op. Het kreeg veel lovende kritieken en werd al snel een radiohit. Een video van hetzelfde nummer dat ze maakten deed het ook erg goed voor hen. De band speelt een stijl van Amerikaanse countryrock die veel mensen aanspreekt. Gevestigd aan de westkust van Ierland hebben ze rimpelingen in de industrie veroorzaakt die recentelijk tot golven zijn geworden. ‘Ja’ was hun tweede release, ook vergezeld van een video die snel werd opgepikt door satelliettelevisiestations en waarmee het merkopbouwproces voor hen werd gestart. Toen kwam de opname en video van ‘Keep them Kisses Comin’ die Hurricane Highway naar nieuwe hoogten katapulteerde.

Dit bereikte bijna twee miljoen views tussen YouTube en Facebook en andere internetplatforms en groeit nog steeds. Dit werd gestimuleerd door de hoeveelheid airplay op Sky-kanalen 191, 266, 389 en andere Country Music-kanalen, om nog maar te zwijgen van een slot op de Ray Darcy TV Show en wordt gespeeld door RTE 1 Radio. Nationale bekendheid en regionale airplay hebben geleid tot nationale bekendheid en merkherkenning voor de band. ‘Hey Pretty Girl’ was de volgende single en ging vergezeld van een prachtige video waarin een oudere man terugkijkt op zijn leven. Dit heeft al meer dan een half miljoen mensen geraakt en heeft de Irish TV Country Music Award 2016 voor Beste Video van het Jaar gewonnen.

Het kenmerk van het succes van Hurricane Highways is de hoge kwaliteit van hun opnames en video’s. Dit wordt algemeen erkend in de industrie en countrymuziekkanalen en radiostations kijken altijd uit naar hun nieuwe materiaal. Ed Holland en Kevin Collins hebben twee verschillende muzikale achtergronden en soms gebeurt er bij het mixen iets magisch. Hurricane Highway is hier een perfect voorbeeld van. In april 2017 werd hun langverwachte album ‘EXPOSED’ uitgebracht, dat meteen naar nummer 1 in de iTunes-hitlijsten ging en het erg goed doet voor de band. Andere singles van het album ‘If it Gets You Where You Wanna Go’ en ‘Make you Mine’ hebben geweldige airplay ontvangen en de video voor ‘Make You Mine’ won de Irish Post / TG4 Country Music Award voor beste video van het jaar 2017 voor het tweede jaar op rij.

Ze doen beslist iets goed. Hurricane Highway was ook genomineerd voor de 2017 Best Live Band 2017 en Best Album of the Year 2017. Nadat ze op enkele van de grootste festivals van het jaar 2017 hebben gespeeld, wordt hun nieuwe originele single ‘If this is Goodbye’ begin november 2017 uitgebracht. song leverde Hurricane Highway twee GRAMMY-nominaties op in 2019 en dit bracht de band onder de aandacht van een internationaal publiek en promotors. Verzoeken en aanvragen voor concerten en festivals in het VK, de Verenigde Staten, Canada en Australië en Ierland volgden. De band gaat in 2020 internationaal op tournee. Details worden binnenkort bekend gemaakt. De band heeft ook opnames gemaakt in Nashville, de thuisbasis van countrymuziek, en een aantal van deze opnames zullen beschikbaar zijn op het volgende album. In juni 2019 bracht de band een Amerikaanse Country Rock-cover en arrangement van de internationale hit ‘Dancing on the Ceiling’ van Lionel Richie uit, die lovende kritieken kreeg met een supervideo.

Er is nog geen video van de single maar hieronder kan je alvast kennis maken met de groep.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Nesh x Beyond Birds – Hold my heart
Next post Nelon Twinz – Showing Out (Radio Mix)

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Instagram Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *