Arthur Stulien – Already Gone

0 0
Spread the love
Read Time:2 Minute, 20 Second

Arthur Stulien’s  deelname aan Norwegian Idol in 2016 en 2020 draaide veel hoofden, en de jonge Noorse countryartiest begon naam te maken voor zichzelf. Nadat hij van 2016 tot 2018 op enkele van de grootste countryfestivals van Noorwegen had gespeeld, ging hij verder met de productie van het debuutalbum voor hem en zijn band, met 10 originele nummers. Het album, “Home”, werd uitgebracht onder de “bandnaam” Arthur  Stulien  in 2019, waaronder de eerste twee singles “Anywhere Else” en “My  Kinda  Home”, uitgebracht in 2017.

Groeiendin een familie van muzikanten, begon hij al snel gitaar te spelen. Hij werd lokaal bekend op jonge leeftijd van 8, spelend bij verschillende concerten en talentenjachten in zijn geboortestad  Byremo, en andere lokale delen van Zuid-Noorwegen. Hij schrijft liedjes op13-jarige leeftijd, en voor het grootste deel, samen met zijn neef Simon  Stulien. De songwriting en zangstijl zijn geïnspireerd door jeugdhelden als Waylon Jennings en Alan Jackson, via Blake Shelton en Brad Paisley, naar nieuwe roots in country music zoals Luke Combs.

Arthur speelde op een Roots-festival in Zuid-Noorwegen in 2019, een concert dat wordt genoemd als een van de beste ooit gespeeld op het festival, en kwam in contact met Vidar Dale, die de producent werd van de drie nummers die in 2020 werden uitgebracht. Hij is ook de producer en steelgitarist van Arthur  Stulien  aankomende solo-album, uitgebracht op 4 juni 2021. De drie singles die in 2020 werden uitgebracht, bereikten hun weg naar het internationale muziekpodium en speelden in meer dan 100 landen op meer dan 8.000radiostations. Play it Again, de eerste van de drie singles, heeft het meeste succes gehad, met meer dan 100.000 streams op digitale platforms. Eind december vorig jaar werd het aangekondigd als een van de 50 genomineerden voor een Europese countrymuziekprijs, gemaakt dooronder andere Boots of Norway(nu Boots of Europe), Country Radio UK en Next in County. Op 29 december was het officieel een van de tien finalisten en op 30 december 2020 stemden de mensen het als de European Country Single van 2020. Arthur ging live met de gastheer van de awardshow en  werd ook uitgenodigd in Nashville door Scott  Scovill, bekend van zijn werk metcountrysterren als Dierks Bentley, Brad Paisley, Trisha Yearwood  en Garth Brooks. Met de prijs markeerde Arthur Stulien  zijn reputatie als de nieuwste opkomende countryartiest van Noorwegen, eeniming voor de sterren.

Uitgebracht op 26 maart

  • Geschreven door Arthur Stulien
  • Geproduceerd door Vidar Dale

Het nummer is vooral geïnspireerd door Brooks & Dunn, Hal Ketchum, Jake Owen en de Noorse band Hellbillies. Het nummer is grotendeels opgenomen in Nashville en heeft een zeer onderscheidend geluid. Het is de eerste single van het aankomende debuut solo-album van Arthur  Stulien

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Hollandsuurtje van 30 maart 2021
Next post Sam-Barbour – Distant-Shores

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *