Todd Barrow – Prisoner of Love

0 0
Spread the love
Read Time:3 Minute, 9 Second

Een toevallige ontmoeting in cook children’s medical center is alles wat nodig is om Todd Barrow op zijn missie om klassieke land te vernieuwen met zijn kenmerkende moderne twist. Op een dag, een American Idol deelnemer was gepland om op te treden voor de patiënten in Todd’s plaats van tewerkstelling, maar de audio-tech was nergens te vinden. Toen hij de oproep hoorde, “Kan iemand hier geluid laten horen?” Todd antwoordde. In gelopen Texas Music Hall of Fame Honoree Sonny Burgess net toen Todd de live rig opzette, en de twee muzikanten een gesprek aansstipen. Sonny vertelde Todd over zijn werk met Charlie Pride en Randy Travis, en vroeg Todd of hij zijn technische vaardigheden kon lenen om te helpen bij het bouwen van de opnamestudio gesponsord door Garth Brooks en Troy Aikman die hij in de maak had. Deze serendipitous ontmoeting leverde een koffievergadering op om de blauwdrukken voor het project te bekijken, en al snel ontmoette Sonny Todd wekelijks voor koffie om muziek te bespreken. Uiteindelijk werd hij Todd’s mentor, wat de loop van Todd’s carrière voor altijd veranderde.

Todd Barrow maakt naam als countryartiest om naar te kijken. De Texaanse singer-songwriter heeft meer dan een paar onderscheidingen ontvangen, van een PRSA Award of Excellence tot een Akademia Award voor beste countryalbum en een artist spotlight in Alternative Roots Magazine, American Pride Magazine en AVA Radio. Onlangs, gekenmerkt in Red Silk Carpet magazine als hitlijst topping country artiest. Hij was te zien in televisieprogramma’s zoals Good Morning Texas met Jerry Matheny en Texas Music Café op PBS. Hij deelde zelfs het podium en de studio met enkele van de zwaarste slagmensen van countrymuziek, van CMA-muzikanten in miranda lamberts band tot Fort Worth Producer of the Year Bart Rose. Maar het is meer dan alleen Todd’s succes tot nu toe dat hem zo’n meeslepende countryartiest maakt. Wat het duidelijkst te zien is in Todd Barrow’s muziek is zijn hart.

Todd’s muziek is geen country voor oude mannen. Hoewel hij ongetwijfeld zijn sonische invloed put uit titanen als Hank Williams en Johnny Cash, zijn zijn melodieën scheef modern. Hij bespeelt bijna elk instrument, van piano tot gitaar, mandoline, mondharmonica en drums, en de multi-instrumentalist doet ook dienst als songwriter voor zichzelf en voor andere artiesten. “Als ik een glimlach op iemands gezicht kan toveren door middel van liedjes, dan betekent dat gewoon de wereld voor me”, zegt hij. Ik probeer tot het echte hart en de ziel van een lied te komen. Voor mij zijn het niet alleen woorden, maar een verhaal, en ik doe mijn best om dat met elke regel weer te geven. Dat is mijn belangrijkste aantrekkingskracht op countrymuziek; de verhalen, de mensen en de oprechtheid die uit het hart komt.”

Het is precies dat hart dat het publiek over de hele wereld heeft gewonnen. Todd Barrow’s recente single, “The House That Love Built”, geschreven in samenwerking met Sonny Burgess, was te zien op RightNow TV en werd geëerd door PRSA Fort Worth voor zijn fondsenwervingsinspanningen namens het Ronald McDonald-huis. Todd was te zien in de line-up voor Bo’s Extravaganza festival in John Schneider’s Studio, naast artiesten als Kid Rock en Tom Wopat van Dukes of Hazzard. Hij ontving radio airplay van Italy Radio 6.75 voor zijn single “Hot Southern Night”.

Todd Barrow heeft net zijn nieuwste single uitgebracht, “Girl Like You”, hij is hard aan het werk aan nieuwe muziek in de studio. Todd is een trots lid van het Harry Fox Agency, de Country Music Association, de International Singer-Songwriters Association, het Texas Music Office, BMI, de Fort Worth Songwriters Association, American Music Podcasting, de NSAIDFW Songwriters Association, de Dallas Songwriters Association, de British Country Music Association en de Bayou Country Music Association.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Nilsen’s Southern Harmony + Rebekka Lundstrøm – Soon Enough
Next post

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *