Carol Markstrom – Fooled Into Love

0 0
Spread the love
Read Time:4 Minute, 26 Second

Van het westen tot het oosten tot het uiterste noorden van Alaska, het publiek is gefascineerd door de zang van Carol Markstrom en de verhalende kwaliteit van haar teksten die naar andere plaatsen, tijden en mensen worden vervoerd. Carols liedjes maken gebruik van Western Roots, Folk, Americana en Outlaw en Classic Country. Haar ballads en liefdesliedjes variëren van grillig tot bitterzoet, en de schoonheid van westerse landschappen inspireert sommige van haar songwriting. Carol schrijft ook non-fictie over de Indiaanse geschiedenis en cultuur die een aantal van haar liedjes hebben beïnvloed. Ze geniet ervan om publieksfavorieten op te voeren met een frisse benadering. Carol heeft drie cd’s uitgebracht, waarvan twee bekroond. Haar lied over de leider van Dakota Sioux, Medicine Bottle, staat op de soundtrack van een documentaire uit 2019 met de titel ‘The Indian System’. Feedback van fans:

Fans maken opmerkingen over Carol’s heldere, met emoties gevulde zang. Ze herinnert hen aan uiteenlopende artiesten als Emmylou Harris, Suzy Bogguss, Linda Ronstadt, Sheryl Crow en Natalie Merchant. Weer anderen voelen zich aangetrokken tot Carols unieke vocale kwaliteiten. Of het nu origineel is of covers – haar songselecties passen goed bij elkaar. Radio en optredens: je kunt de liedjes van Carol horen die worden gespeeld in radioprogramma’s in de VS en internationaal, waaronder Spanje, Portugal, Frankrijk, Italië, het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Nieuw-Zeeland en andere landen. Carol is ook populair bij dj’s voor interviews. Ze voert een breed repertoire van liedjes uit op verschillende locaties, waaronder festivals en concerten, cowboybijeenkomsten, wijnmakerijen en saloons, koffiehuizen, gastboerderijen, bibliotheken en musea. Carol is lid van de International Western Music Association (en is lid van het bestuur), de Academy of Western Artists, Folk Alliance International, de Native American Music Association, de Western Writers of America en Tucson Kitchen Music Association.

OVERZICHT VAN DE WOESTIJNROOS 2018:

“Ze heeft een heel aparte en mooie stem die perfect ‘past’ bij haar muziekkeuze. Ze heeft ook het ‘oor’ om precies te weten wat ze wil bereiken, en daarvoor gebruikt ze de beste muzikanten van Amerika….Wauw, wat een aangename cd om naar te luisteren. Vijf sterren van mij, en een directe uitnodiging aan de Rural Root Music Commission om te komen luisteren naar hun CD van het Jaar-awards. Carol Markstrom heeft een zeer unieke en mooie stem. Ze is anders en dat maakt haar speciaal. Ze heeft veel tijd gestoken in het samenstellen van deze cd. Voor mij is het haar beste werk tot nu toe. Elk nummer op deze opmerkelijke productie vertelt een ander verhaal. Je zult zelf moeten luisteren als je iets niet alleen uniek, maar ook heel erg goed wilt horen.” ( Bob Everhart, Pres. National Traditional Country Music Association, voor Country Music News International) ​

BEOORDELINGEN VAN 2015 GRENSOVERSCHRIJDEND:

“Carol Markstrom heeft het goed gedaan met Crossing Borders! Ze heeft een aantal leuke originele nummers en een frisse kijk op covers. Met haar heldere prachtige stem en geweldige instrumentals, zul je je vermaken! (Totsie Slover, 2014 WMA Radio DJ/Radio Programma van het Jaar) “Crossing Borders is het tweede werk van de geweldige Carol Markstrom, als de eerste “Vision Across the Range” ons aangenaam verraste, zal dit je zeker niet teleurstellen.” (Miguel Angel Diaz Gonzalez, Rockin’ Therapy Radio in Spanje)

“Het fascineert me voortdurend om cowboy- en westernmuziek uit het oude westen te horen komen, maar om het uit het nog oudere ‘West’ Virginia te horen komen is een wonder. Carol Markstrom maakt hier indruk met haar eigen composities, die de luisteraar diep naar de Rio Grande-vallei, beide kanten, Mexico en de VS. Dat is op zich al een opmerkelijke prestatie. Ze heeft ook een perfect oud-westgeluid in haar stem, niet een of andere nep-la-la-land zeer slechte imitatie. Ze heeft er veel vertrouwen in haar eigen materiaal, en om haar ook nog eens een paar heerlijke ‘standaard’ old time westernnummers aan de totale mix te horen toevoegen is niet alleen moedig, maar ook erg geruststellend en makkelijk om naar te luisteren.” ( Bob Everhart, Pres. National Traditional Country Music Association, voor Country Music News International)

BEOORDELINGEN VAN 2012 VISIE OVER HET ASSORTIMENT:

“Markstrom… een bloeiende singer/songwriter wiens beste werk op deze veelbelovende cd… zijn geworteld in haar onderzoek en mensen die ze heeft gekend…” (Ollie Reed, Roundup Magazine van de Western Writers of America). “…originele liedjes… zijn over het algemeen en tekstueel meeslepend…Markstrom’s levering is direct en zonder pretentie” (Rick Huff’s Best of the West Reviews) “Prachtige stem en harmonie! Gemakkelijk te luisteren. Kwaliteitsopname! (MountainMade.com) REVIEW van DANCE OF THE WOESTIJN (2014 kinderliedje & geïllustreerd boek): “Met interessante kunst van Jose Sandoval kun je je voorstellen dat de verbeelding van een kind werkt aan wat daar in het donker is, achter elke rots of achter elke heuvel. En met een simpele “gratis” download wordt het pakket multi-stimulans… De kinderen zijn het komende publiek voor wat we hopen te bieden en te behouden. Je kunt alleen maar hopen dat meer van onze artiesten overwegen materialen voor die markt te ontwikkelen.” (Rick Huff’s Best of the West-recensies)

LAATSTE TIDBIT OVER CAROL:

Naast een songwriter, schrijft Carol non-fictie artikelen en boeken, veel over aspecten van de Noord-Amerikaanse Indiase geschiedenis en cultuur. Ze was een aantal jaren professor aan de West Virginia University en een productieve, veel gepubliceerde wetenschapper.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post
Next post Bart Heemskerk lanceert EP Hartendief met 3 heerlijke frisse tracks

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *