Jonny Schlager – Siesta In Balconia

0 0
Spread the love
Read Time:4 Minute, 51 Second

Het begon allemaal rond 1964, toen ik verondersteld werd piano te leren spelen, maar Mozart, Etudes en Co. brengen zelden vreugde bij een tienjarige … (achteraf gezien – wat een schande). Hiervoor kreeg ik mijn eerste mondharmonica cadeau (Hohner – “Onze favorieten” in C) en daarna boeren ik een echo-harp in C en G. Al snel kon ik alle hits horen die de oude buizenradio in de woonkamer was aan het uitspreken…
Ik verzamelde de teksten die destijds bij de verschillende koffie- en andere voedselpakketten waren gevoegd (vergelijkbaar met de foto’s van hedendaagse voetbalverzamelaars). De mondharmonica werd mijn constante metgezel, ik speelde hem overal en veel in de auto toen we op weekendtrips gingen in de oude VW Kever – ik kan me goed voorstellen dat het op ieders zenuwen in het gezin werkte …

Vandaag nog steeds met liefde herinnerd, bijvoorbeeld een zelden gehoord lied van Caterina Valente “I’ll never, never, never, never forget you”. De auteurs, zoals Fini Busch en Werner Scharfenberger, stonden altijd op de tekstafbeeldingen.
Op de piano begon ik ook hitnota’s te verwerven – meestal uit het fonds van mijn vader (“Tiritomba” in F, “Ja, het zou goed zijn als je Engels zou kunnen spreken” door Hermann Leopoldi)

Toen ik een jaar of 15 was, was ik van plan om een ​​gitaar te maken uit het “Werkbuch für Junge” (werkboek voor jongens) in de stadsbibliotheek. Het lichaam leek meer op een balalaika, maar dat vond ik niet erg. Mijn ouders konden het plan alleen voorkomen door mij en mijn zus (“in gelijke delen”) met Pasen een wandelgitaar te kopen voor 630S 630,- (ik bezit hem vandaag nog steeds en heb hem hoog in het vaandel).

Na een korte tijd kon ik niet alleen een paar volksliedjes leren, maar ook een paar Freddy Quinns.

Bij het midzomervuur ​​van de Sport-Union Hernals leerde ik een Helmut kennen die eigenlijk naar Zweden wilde vluchten (waar ik enorm jaloers op was), en de uit leerde mij “Sounds Of Silence” en “The House Of The Rising Sun “.
Het was een betekenisvolle, trendsettende avond – liedjes die je nooit meer vergeet.

Vanaf ongeveer 1970 begon ik mijn eigen liedjes te schrijven, maar ik schoof steeds meer weg van het luisteren naar hits in de richting van songwriters (Duo Hans & Mizzi) en werd ook commerciëler (danceband Cottage Five). Toen ik in 1981 met de Les Savoys landde in de grote parade3 hitparade (Udo Huber) op nummer 4 (“Mediterrane zonsondergang”), leek mijn songwritingcarrière in de popwereld te zijn beland.

Pas in 1982 ging de hit verder in een omweg: ik had net twee singles opgenomen in New Wave-stijl voor de productie van World Cup-muziek met Halogen-Hammer (een splintergroep van de Les Savoys die ik vormde). In februari 1982 presenteerden we de titel “Wenen” op Senior Aktuell in de Wr. Gemeentehuis. Al snel raakte ik bevriend met een kunstenaar-collega: Andy Borg, die toen nog volkomen onbekend was met “Adios Amor”. Andy had toen graag “mijn lied gezongen” … hij sprak niet veel over zijn lied toen “het koor luider was dan zijn stem” … hij had alleen maar in de toekomst kunnen kijken …
De Velag Weinberger organiseerde een promotietour naar Oost-Oostenrijk, die ik samen met Mandy van de Bambis deed. En Mandy maakte indruk op mij dat mijn New Wave zeker leuk was, maar alleen de hit op de lange termijn effectief was.

Een paar jaar later werd ik uitgenodigd voor het Trio Madison (zangers: Silvia Sylt en de vrouw van Peter Hirschler, een commerciële toetsenist) Eerst deden we mee aan de voorrondes voor het oosten. Ik nam deel aan een songfestival met een nummer van Tom Vasicek (vader van musicalster Caroline Vasicek), daarna produceerde ik de single “Fire on the Skin”, die werd geschreven met Lisa Donna-May.

In 1985 richtte ik Cactus Records op en ontmoette ik Blacky Schwarz (die later de manager van Georg Danzer werd). Blacky bracht me naar München om Robert Jung (ontdekker van Nicole en tekstschrijver van “La Pastorella”) te zien en ik schreef de toegift voor de Elvis-musical “The Legend” (M: Rainer Pietsch, o.a. producer van Al Bano Carrisi)

Drie jaar lang lag mijn labelfocus op Austro-Pop en popmuziek en ik speelde ook met het begin van mijn eigen Schlager-carrière totdat ik in 1988 eindelijk werd voorgesteld aan Chris White …
U kunt veel informatie vinden op: www.bluemusic.at/chriswhite/index.html

De jaren 90 werden volop gebruikt om de carrière van Chris White op te bouwen, maar ook om mijn tekstuele en compositorische vaardigheden te ontwikkelen. In München werd ik Dr. Bernd Opinie presenteerde, die mij onmiddellijk tal van teksten voorzag. Dit resulteerde in verschillende composities voor Rex Gildo (“Zeg, heb je vandaag al geleefd) of Gaby Albrecht ook.

Nadat ik van rond 2002 tot 2008 een creatieve knal moest neerzetten om mezelf te regenereren van 25 jaar intense muziek, begon ik opnieuw met volle kracht om voor de muziek te zorgen.

In 2010 produceerde ik het achtste album voor Chris, maar moest in 2011 afscheid van hem nemen.
Aan de ene kant heb ik weer meer live-optredens gepusht (Folk-X, MeinaSöh en solo), maar ik heb wel nagedacht over hoe ik mijn meer dan 100 zelfgeschreven hits levend kon houden … dus nam ik het project dat vaak overwogen en net zo vaak afgewezen loopt “Jonny Schlager” zijn gang.

Vanaf 2012 publiceerde ik covers van bekende hits (2014: “Johnny Blue”, 2015: Pigalle) en begon ik ook mijn eigen composities te realiseren (2014: “I geh rod’ln”), die ik nu geleidelijk zal publiceren. .

En zodat de muzikale kringen weer sluiten (of met elkaar vermengen), begon ik in 2016 samen te werken met de grote trompettist en tekstschrijver Gerald Pfister om Engelse teksten voor mijn hits uit te werken.

Mijn contactpersoon op Facebook: www.facebook.com/JonnySchlagerMusik

Happy
Happy
100 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Studeo – I CAN’T GET OVER YOU
Next post Michael Dreesen – No Fool