Hannes Lanz – Schau der Wahrheit ins Gesicht

1 0
Spread the love
Read Time:1 Minute, 57 Second

“Muziek is voor mij meer dan een hobby”, zegt Hannes Lanz op zijn sympathieke en nuchtere manier. Als je de Stiermarkse popzanger echter wat langer leent, merk je al snel dat muziek een grote rol speelt in zijn leven – en niet alleen sinds hij zijn solocarrière begon als Hannes Lanz in 2014. Het hobby kinderkoor begon al op jonge leeftijd een passie te worden. “Ik heb toen accordeon en drums geleerd omdat ik het belangrijk vind dat je als zanger in ieder geval één instrument kunt bespelen.” Buiten de grenzen van zijn woonplaats Fernitz. Zelfs in Californië was er een spel. “Live optredens zijn altijd heel belangrijk voor me geweest en dat is vandaag de dag nog steeds het geval. Enerzijds om als kunstenaar tastbaar te zijn en anderzijds omdat het altijd een heel bijzondere sfeer is. Als je live met je hart zingt, voelen mensen het, in welk land je ook op het podium staat’, zegt Hannes Lanz.

Na 25 jaar verliet de zanger de band en oriënteerde hij zich muzikaal in een nieuwe richting. De popzanger Hannes Lanz was geboren. “Ik heb het altijd leuk gevonden om teksten te componeren en te schrijven. In zekere zin is muziek ook therapie voor mij en daarom heb ik gekozen voor een muziekstijl die ik niet alleen persoonlijk erg leuk vind, maar waarin de teksten goed tot hun recht komen. “Zijn eerste singles zoals” Mitten im Leben “en” Geconcentreerde kracht van je hart “vertoonde meteen dat Hannes Lanz niet alleen geïnteresseerd is in dansbare Discofox-nummers. Met zijn “heart man” en producer Hubert Molander (Marc Pircher, Beatrice Egli, Nockalm Quintett) werd de focus gelegd op eerlijke en nuchtere hits. Muziek moet ook onder je huid kruipen, zegt Lanz, en dat is precies wat de Steirische hits doen.

In april 2018 bracht hij zijn eerste album “Es Leben in dir” (Tyrolis Music) uit, waarvan verschillende nummers met succes als single werden uitgebracht. Van alle singles werden hoogwaardige muziekvideo’s op YouTube gepubliceerd en de meeste nummers konden ook in verschillende Oostenrijkse regionale studio’s worden afgespeeld. Hannes Lanz was ook te gast op grote podia, zo speelde hij in Bad Kleinkirchheim al in de voorprogramma’s van vier “Wenn die Musipiele” openluchten en was te zien in het televisieprogramma “Folx Stadl” op Folx TV.

Profiel “Hannes Lanz”

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Harm Tabak – Swaart
Next post Burdy – Vriendin