Youri Sprenkels – Liefde, leven, geven

0 0
Spread the love
Read Time:1 Minute, 12 Second

In 1988 lanceerde André Hazes Sr. Het album ‘Liefde, leven, geven’. De titelsong werd een jaar later uitgebracht op vinyl. Hazes had het nummer destijds gecoverd  van de Italiaanse sterren Franco Califano & Toto Cutugno. Nu, anno 2021, brengt Youri Sprenkels de Nederlandstalige versie van André opnieuw uit in een verfrissend jasje. De tekst is exact hetzelfde gebleven, maar het arrangement is door Frank Verkooyen compleet onder handen genomen. Het tempo is een tikkeltje sneller geworden waardoor er prima op gedanst kan worden.

Youri had er zelf ook al eens over nagedacht om dit nummer in een nieuw vaatje te gieten, maar dat kwam er maar nooit van totdat z’n beste vriend met dit liedje aankwam. ‘Hij gaf aan dat als ik dit lied door Verkooyen zou laten bewerken, het een knaller zou worden. Ik heb naar hem geluisterd en ging ermee naar Frank. Hij begreep meteen wat ik bedoelde. Wederom werden de topmuzikanten Daniël Metz en Marcel Fisser benaderd voor de accordeon en gitaarpartijen. Frank heeft samen met Dian Senders de backing vocals verzorgd en ik ben heel erg tevreden over deze productie die opgenomen is bij Studio The Boom!Music’, aldus Youri.

‘Liefde, leven, geven’, uitgebracht door Nationale Artiesten Parade, is vanaf  7 juli 2021 via de bekende streamingsdiensten te beluisteren. De clip, opgenomen door Gerrit Driessen is te  bewonderen bij de clipzenders en de social mediakanalen van Youri Sprenkels.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Matthijs Koning – Nu of nooit
Next post LDR Project – Reggae De Playa