Lawson Vallery – Tailgate Party

0 0
Spread the love
Read Time:2 Minute, 5 Second

Lawson Vallery werd geboren in de zuidelijke Amerikaanse staat Louisiana, maar kort nadat zijn familie naar Texas was verhuisd, groeide hij daar op. Hij verhuisde altijd van stad naar stad terwijl het gezin de grote olie-hausse in Texas van de jaren ’40 en ’50 volgde. Begin jaren 50 kwam het grootste deel van zijn entertainment uit het luisteren naar de Grand Old Opry en Louisiana Hayride op de radio of het bezoeken van films met zingende cowboys als Roy Rogers, Gene Autry en Tex Ridder. Het lijkt erop dat hij al op jonge leeftijd wist dat een zingende cowboy was wat hij echt wilde zijn, dus begon hij zijn jonge leven te documenteren in de vorm van gedichten en teksten.

Toen verliet Lawson op 15-jarige leeftijd het huis en sloeg alleen toe. Hij ging aan het werk op een olietanker en begon de wereld te zien. Op 17-jarige leeftijd ging hij bij het leger en zag nog meer van de wereld, en al die tijd schreef hij over zijn avonturen en reizen. Toen hij in 1964 terugkeerde van het leger, ging hij aan de slag als lasser op olieplatforms in de Golf van Mexico en bleef hij al die tijd schrijven over zijn leven en de levens van die hij onderweg ontmoette.

In 1975 bracht zijn ervaring op het olieplatform hem naar Noorwegen, waar hij begon te werken in de Noordzee en Noorwegen werd zijn thuis. Zelfs tijdens al die jaren dat hij in de olie-industrie over de hele wereld werkte. Noorwegen was thuis. In 2011 publiceerde hij een boek met gedichten en teksten op basis van enkele van zijn wereldse ervaringen.

Toen besloot hij in 2016 om die droom af te maken waaraan hij meer dan 65 jaar eerder was begonnen. Hij zou eindelijk proberen die zingende cowboy te worden die hij altijd had willen zijn toen hij opgroeide. Hij bracht zijn eerste album uit in 2016 en nu is zijn nieuwe, “Texiana”, uit.

Sinds 2016 heeft hij op veel plaatsen voor veel mensen gespeeld. Hij zegt dat hij er geen spijt van heeft dat hij zo lang heeft gewacht om te beginnen, omdat het leven dat hij heeft geleefd hem genoeg verhalen heeft opgeleverd om liedjes te blijven schrijven voor zolang er nog tijd over is. En nu met een zeer getalenteerde en ervaren band kan hij sommige van die verhalen delen in de vorm van countrymuziek.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Angelique – Greffrath Safe Outside
Next post Kid Norkjen – Don’t Pretend You Cannot See

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *