Ger Edwards bezingt dat zijn wraak zoet zal zijn en lanceert single ‘Karma’

0 0
Spread the love
Read Time:2 Minute, 5 Second

EP Ger Edwards ‘Karma’

Wat iedereen denkt, maar eigenlijk niemand zegt, bezingt Ger Edwards is zijn nieuwste ‘Out of the Box’ single ‘Karma’, afkomstig van zijn gelijknamige EP met 4 gloednieuwe liedjes. ‘Karma’, een nummer over list en bedrog, waarin Ger Edwards bezingt dat zijn wraak zoet zal zijn en het Karma toe zal slaan.

Eigenlijk maakt Ger Edwards met deze bitchy ‘Karma’ een statement naar de mensen om hem heen, die hem ooit een ‘mes in de rug’ hebben gestoken. Hoeveel luisteraars zullen zich hier niet in herkennen? Iedereen kent wel een situatie waarin men hoopt dat Karma een bitch is. De song zelf trekt de aandacht van de luisteraar naar de speakers door de innemende teksten en een prachtige gitaarsolo. Qua muziek een invloed van Modern Talking, spooky én gillende rocksound gitaren.

Je bent me kwijt

Een kleinkunst lied over liefde en bedrog, relatief rustig nummer qua tempo en een typisch Ger Edwards nummer, in de stijl die het beste bij hem past. Een lied over opstanding van jezelf en bewustzijn van je kracht. Deze semi-ballad met een sound die zo van een James Bond soundtrack lijkt te komen. Significant detail: Leee John, de zanger uit de popgroep ‘Igmagination’, met diverse grote hits had in de jaren tachtig, schreef samen met Wouter Janssens, mee aan de compositie. Mike Allison componist van o.a. Olivia Newton John (tevens een vriend van Wouter Janssens) heeft na het beluisteren van dit lied, zélfs al een Engelse variant gearrangeerd en vindt de versie van Ger Edwards geweldig!

Droom

Muzikaal gezien een rustig romantisch nummer, waarin Ger Edwards de liefde beschrijft voor iemand die hem zeer dierbaar is. Achteraf blijkt alles een droom te zijn. Je meent in dit nummer iets herkenbaars aan te treffen. Het doet een beetje denken aan de zangstijl van Ramses Shaffy. De prachtige pianomuziek en wisselingen in de stijl vallen op. Ook is er een bombastisch moment in verwerkt.

Hoor hoe ik huil

In ‘Hoor hoe ik huil’, bezingt Ger Edwards het verlangen naar Liefde en het op zoek zijn naar de belangrijkste persoon in zijn leven. Hoor hoe ik huil is echt heel anders dan eerder werk, vernieuwend en bijzonder, met onverwacht óók een stukje rap. Het ritme een beetje tegen de maat in wat het zo spannend maakt. En het gevoel dat je wilt dansen.

De release en promotie van ‘Karma’ worden verzorgd door Maurice Edelenbosch van UltimateDisk.

Websites:              www.ger-edwards.nl        

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Cozmicsoulfire – White Lace
Next post TJEERD ABMA – “Summertime”

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een antwoord

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Twitter Login to work

Specify Instagram App ID and Instagram App Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Instagram Login to work

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *