Anna McRose – Leave A Light On

0 0
Spread the love
Read Time:2 Minute, 28 Second

Mijn echte naam is Anica, in 1975 geboren en getogen in Twente. Als klein meisje was ik al dol op muziek. Thuis werd er veel geluisterd en gedraaid, waaronder Elvis, Roy Orbison, The Shadows, Dolly Parton, The Judds en Emmylou Harris. Mijn moeder speelt accordeon en zong thuis altijd. Oma leerde mij mondharmonica spelen.
Zingen was toen al mijn lust en mijn leven!
Op de middelbare school werd er veel aandacht besteed aan muziek en werd er ook ieder jaar een Soundmixshow gehouden. Dit smaakte naar meer!!
Tot mijn 16e jaar heb ik meegedaan aan verschillende talentenjachten in de regio Twente, waar ik met veel plezier aan terug denk! Daarna werd het een hele tijd stil…Ik deed de opleiding doktersassistente en ik leerde mijn huidige man Richard kennen.  Na 7 jaar verkering zijn we getrouwd en naar Veldhoven, Noord-Brabant verhuisd en ik vond een baan als tandartsassistente en deed ook de opleiding hiervoor. We kregen 2 kinderen, 2 zonen, die inmiddels al grote knullen zijn…

Naast het zorgen voor ons gezin en mijn baan begon het weer te kriebelen om te gaan zingen. Ik zong een aantal jaren als hoge sopraan in een gospelkoor in Veldhoven. En nog een aantal jaren in een indo-rock/countryband.
In 2017 waagde ik de stap om een solocarriere te beginnen.
Daar hoort natuurlijk ook een mooie artiestennaam bij. Ik ben blij met de naam die mijn ouders mij gegeven hebben, alleen klinkt het niet country 🙂 Dus heb ik rustig nagedacht……… Anna vond ik wel mooi en lijkt een beetje op mijn naam en betekent hetzelfde als Anica. .En ik houd van tuinieren en de roos is mijn favoriete bloem. En natuurlijk de bloem van de liefde. Dus zo bedacht ik Anna McRose.
​Mijn eerste live-optreden was in september 2017. Daarna volgden er verschillende optredens op verschillende countryfestivals in Nederland, België en Duitsland. 
En ruim een jaar later, november 2018 was ik genomineerd als “meest veel belovende nieuwkomer in de countrymuziek”, door de Dutch Country Music Association. (DCMA)
In 2019 was ik de “runner up” als best female singer van de CME {Country Magazine Europe”.
Tussentijds ging ik mij ook richten op het schrijven van eigen songs. En dat is naast zingen en gitaar-en mondharmonica spelen heel fijn om te doen!!
In februari 2020 kwam dan ook een grote wens van mij uit. Mijn eigen geschreven liedje “Something to believe in” kwam uit.
Een paar maanden later mocht ik het lied “Als bijstand jouw lot is” zingen voor de tv-documentaire “Opstandelingen”.
En oktober 2020 heb ik de “Texas Balladeer Award” gewonnen!!

Ik hoop dat ik nog heel lang dit mag doen, want muziek maken en delen met mensen is zo heerlijk om te doen!! Ik wil graag mensen ontroeren en laten genieten!!
Mijn interesse gaat uit naar veel verschillende muziekstijlen, maar country  ligt mij erg goed en heeft voorgoed mijn hart gestolen!!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Bailey – Moving on day
Next post Lene Lie – You Promised Me Roses