EDDY WILLEMSEN – ‘No Excuse’

0 0
Spread the love
Read Time:1 Minute, 56 Second

De single No Excuse is de derde singel van het in december te verschijnen album New Girl on 51st Street van Eddy Willemsen. Na een stilte van 10 jaar pakte de oud-discjockey van onder andere 3FM de gitaar weer op en brengt hij nieuwe muziek uit. In december volgt het album New Girl on 51st Street .

“ No Excuse gaat over mensen die altijd overal een excuus voor hebben”, vertelt Willemsen. “Dat is lang niet altijd nodig. Soms moet je gewoon iets doen omdat het goed voelt.” Bij het nummer zit een videoclip waarin te zien is hoe de Willemsen met een bont gezelschap van kleurrijke figuren aan het rondtoeren is in een Engelse dubbeldekker. “We bouwen samen een feestje”, zegt de muzikant over de video. Dat de bus pech kreeg tijdens de opnames maakte niet uit. “We hebben het gewoon verwerkt in het verhaal van de clip.”

Drie jaar geleden verhuisde Willemsen na een echtscheiding terug van Curaçao naar Nederland. De breuk inspireerde de zanger om weer nieuwe muziek te maken. Willemsen: “ New Girl on 51st Street is een echte break-up-plaat. Er zitten gevoelige en boze nummers tussen; het gaat expliciet over mijn ex en deze ellendige periode.”

Eddy Willemsen weet zich te onderscheiden doordat hij alles in zijn eentje doet. “Van muziek schrijven, produceren en promotie tot de verspreiding bij radiostations”, vertelt de muzikant. “Ik speel en zing alles zelf in, er komt geen andere muzikant aan te pas. In sommige nummer zitten zelfs hele orkesten verwerkt. Dan start ik met de cello, de ariaviolen en soloviolen tot er een heel orkest staat. Ook het mixen doe ik zelf, alleen het masteren laat ik aan anderen over.”

Eerder bracht Willemsen al de singles Julia en Fool Goin’ Home uit. De nummers werden opgepikt over de hele wereld, waaronder in Frankrijk Japan en Canada. “Ik merkte dat we in Nederland niet zo goed zijn in het uitbrengen van muziek in het buitenland”, zegt Willemsen. “Op onze dj’s na lukt dat bijna niemand, zeker niet in het genre pop-rock”. De zanger besloot daarom het heft in eigen handen te nemen. “Ik richtte mijn eigen label op en zocht een plugger die mijn werk promoot.”

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Teardrops from the Rain · Lene Lie · Lawson Vallery · Bjørn Nilsen · Paul Gannon
Next post Dubbel Solo steekt van wal met ‘Samen sterker dan ooit’