Geels muzikant schrijft nummer voor vriendin die kanker overwon: “Een lofzang voor de strijd die ze voerde”

0 0
Spread the love
Read Time:2 Minute, 19 Second

Net voor corona uitbrak, kreeg Katrien (52) te horen dat ze borstkanker had. De reis naar de Mississippi die ze wilde maken met haar vriend Geert Van Lommel uit Geel, zat er niet meer in. Hij maakte van het proces dat ze samen doormaakten een nummer, dat ook op streamingdiensten uitgebracht werd. “De tekst van The Mississippi Paved my Way kan ook lotgenoten helpen.”

“Een nummer voor iemand schrijven, is het mooiste cadeau dat je iemand kan geven. Het is zo persoonlijk en apart”, vertelt Geels muzikant Geert Van Lommel (57). Hij besloot een nummer te maken en op te dragen aan zijn vriendin Katrien Derison (52). “Net voor de eerste corona-lockdown kreeg zij na een controle in een mammobiel te horen dat ze borstkanker had. Ze kon in februari, nog net voor alles stilviel, geopereerd worden.”

I went through a tunnel of fear, while death was looming. Loud screams nobody could hear, I returned from a place I wish I never knew”, klinkt de tekst van Geert. Zijn nummer The Mississippi Paved my Way zit vol symboliek.

“Ik heb geprobeerd om Katriens ervaring met het hele proces in een tekst te gieten en wilde haar het gevoel geven dat ik er voor haar ben. Daarom hoefde ik borstkanker niet bij naam te noemen. Het is ook een hoopvol en inspirerend nummer geworden. Een lofzang voor haar en de strijd die ze voerde en overwon. Dat de Mississippi centraal staat, is niet toevallig.”

“Katrien zag ooit een reportage over de rivier en vond dat die het leven symboliseerde: de vele waterlopen die erin uitmonden, vergeleek ze met alle impulsen, gebeurtenissen en mensen die je tegenkomt in het leven. We hadden bovendien ook gepland om vorig jaar naar Amerika te reizen.”Taboe doorbreken

Geert schreef het nummer samen met collega-muzikant Pat Caers in Balen en nam het op in zijn professionele studio. Ondertussen is het onder zijn artiestennaam Van Lommel te vinden op streamingdiensten, zoals Apple Music en Spotify.

“Katrien was volledig van haar sokken geblazen toen ik haar het nummer voor het eerst liet horen. Dat was een heel emotioneel moment. Zij hoopt dat het taboe rond borstkanker helemaal verdwijnt en dat er nog meer over gepraat kan worden. Ze moet nog geregeld op controle, maar is gelukkig helemaal genezen. Dat ze naar de mammobiel gegaan is en snel gehandeld heeft, is haar redding geweest. Daarom wil ze andere vrouwen ook zo veel mogelijk aansporen zich regelmatig te laten screenen. Omdat ze de tekst zo betekenisvol vond, ook voor lotgenoten, stuurde ik hem door naar Think Pink. Hopelijk kan het ook voor hen waardevol zijn.”

The Mississippi Paved my Way van Van Lommel is te horen op verschillende streamingdiensten.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post On the River · Studeo
Next post Deep Green Suites – Shadows in Darkness