Wilfred “NENJA” Frelix – I’ll Be

0 0
Spread the love
Read Time:2 Minute, 44 Second

De vroege jaren

Als een van de 6 kinderen, opgroeiend in Grand Rapids, Michigan, raakte Wilfred geïnteresseerd en geïntrigeerd door muziek … vooral de gitaar. John Schribner, een lokale binnenhuisarchitect, speelde akoestische en elektrische gitaren die Wilfred zou zien tijdens het bezorgen van kranten op zijn dagelijkse route. Schribner was erg geïnteresseerd in zijn spel en begon Wilfred te laten zien hoe hij moest spelen en gaf hem zijn eerste gitaar!
Een paar jaar gingen voorbij tijdens het leren spelen, toen een lokale producer interesse kreeg in Wilfred en hem alle manieren van de opnamestudio begon te
leren. Tommy McGee van The TMG’s toonde Wilfred de formules en basis voor het maken van platen en goede multi-track opnames, en Lee Cadena voor het toevoegen van muzikale richting, inspiratie en verkenning.

Mid-stream: Join Bands

Join Wilfred’s eerste band Was als een eerste crush… opwindend. In de YoungBlood Band dacht Wilfred dat hij had wat nodig was, maar Ray Townsend kwam naar voren als de Man! Hoewel hij uit de groep werd gezet, gaf het Wilfred motivatie om zijn vak echt te leren… iets wat hij uiteindelijk deed, zich bij de groep voegen, Rainbow Funk bleek baanbrekend te zijn. Wilfred en de band debuteerden in de Hideaway Bar op de jonge leeftijd van 14-15 jaar en hadden regelmatig shows en bleken een deuropener te zijn voor een stroom van bands die zouden komen: Electric Sounds of Soul, Pazzazz, Capone, Mellow Decision, J-Shades, Creation, Dreadnaught, wat leidde tot aan de Hall of Fame-groep, Kidd Blast & the Task Force.
Tijdens het touren en het nastreven van platendeals begonnen zich kansen te
voordoen. Een volleerd schrijver en kunstenaar worden was de poort naar succes! Tijdens een opname met Mellow Decisions in Muskegon Michigan opende Wilfred concerten voor onder meer The Mighty Whispers en The Dazz Band!
Wilfred was gitarist voor The Dreadnaught Band met leadzanger Londery Hughes, op zoek naar productiedeals en een ontmoeting met Ireane Perkins van MCA
Records. Dit sloot Wilfred aan bij solide Detroit-connecties. Toen ze Katrina Wright ontmoette tijdens het opnemen bij grammy-winnende producer Bernard Terry’s studio, bood ze Wilfred meteen een positie aan in een RAP BAND??? De pasvorm bleek vanaf dag één perfect. Leadzanger MC Steven Metcalf (“Blast”) ontmoette de band voor het eerst in de studio en vroeg Wilfred om een Track te droppen! De samenwerking eindigde met Wilfred die de baslijn en gitaren bij het nummer legde tijdens de eerste sessie. Na die ontmoeting begonnen Wilfred en Metcalf song na song te schrijven!

NENJA – Vandaag en verder

Na de laatste 25+ jaar zijn eigen opnamestudio te hebben gehad, bracht Wilfred in 2000 zijn debuutalbum “It Could Happen” uit met lovende kritieken. Sla de pagina om naar 2016 en Wilfred bracht een preview-EP uit met twee tracks, “Is This What Love Is?” voorafgaand aan de release van zijn tweede album, “In This Life.” Dit album heeft wereldwijd genoten van hoorspel. Wilfred is een bonafide chart-topper en bereikt #1 in de Indie Jazz Charts voor 3 november 2019!

Vanaf zijn vroegste en nederigste begin tot in het hedendaagse leven, terwijl hij zijn vak perfectioneerde, vond God het nodig om Wilfred de doorgewinterde artiest, producer en opnametechnicus te laten worden die hij vandaag is.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Kevin Village – Black Widow Lover
Next post Chloé Cover – Without your love